ZF 24

S&P: Pretul platit de KazMunaiGaz pentru Rompetrol este mare raportat la profit

29.08.2007, 16:41 15

Pretul tranzactiei prin care compania kazaha KazMunaiGaz a preluat 75% din actiunile Rompetrol este considerat mare raportat la profitul operational inregistrat de cele doua companii in 2006, a declarat, astazi, Per Karlsson, analist la Standard & Poor's.

Grupul Rompetrol a fost evaluat la 3,6 miliarde de dolari, astfel ca valoarea participatiei preluate de KazMunaiGaz, care urmeaza sa fie ajustata in functie de valoarea datoriilor, se ridica la 2,7 miliarde de dolari.

"Pretul, cand il comparam cu profitul operational (EBITDA - castigul inaintea deducerii taxelor, dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor - n.r.) de 3,2 miliarde de dolari inregistrat de KazMunaiGaz in 2006 si cu cel al Rompetrol de doar 162 milioane de dolari, reprezentand 4% din vanzari, este mare", a explicat Karlsson.

Standard & Poor's a plasat sub supraveghere, cu perspectiva pozitiva, ratingul "B minus" acordat Rompetrol pentru credite pe termen lung. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO