ZF 24

SAI Erste Asset Management preia administrarea fondurilor deschise de investitii ale BCR Asset Management

17.04.2009, 12:53 590

SAI Erste Asset Management a preluat administrarea fondurilor deschise de investitii de la SAI BCR Asset Management dupa ce joi Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat aceasta operatiune.

De asemenea, CNVM a aprobat incheierea procesului de fuziune prin absorbtie a fondului deschis de investitii BCR Clasic de catre fondul deschis de investitii BCR Obligatiuni.

“Prin fuziunea celor doua fonduri deschise de investitii, BCR Clasic cu BCR Obligatiuni, a luat nastere cel mai mare fond de obligatiuni de pe piata romaneasca de capital care are active sub administrare de peste 200 milioane lei si 10.500 de investitori. Schimbarea admninistratorului unor fonduri deschise de investitii a fost un proces complex, primul de acest fel din Romania”, a declarat, intr-un comunicat, Dragos Neacsu, CEO SAI Erste Asset Management S.A.

SAI ERSTE Asset Management SA administreaza 7 fonduri deschise de investitii: BCR Obligatiuni, BCR Monetar, BCR Dinamic, BCR Expert, BCR Europa Conservator, BCR Europa Mixt, BCR Europa Avansat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO