ZF 24

Samsung: Românii sunt foarte interesaţi de noile tehnologii, chiar dacă nu au bani să le cumpere

Autor: Cătălina Butan

14.05.2014, 17:48 393

Românii sunt foarte interesaţi de noile tehnologii care apar pe piaţă chiar dacă veniturile reduse nu le permit întotdeauna şi achiziţia lor, a declarat la emisiunea ZF Live Victor Armăşelu, director în cadrul diviziei consumer electronics a Samsung.

„Din perspectiva venitului mediu pe cap de locuitor şi a dezvoltării generale economice nu stăm bine. Referindu-mă însă strict la apetenţa consumatorului român pentru tehnologie şi la raportul între veniturile medii şi cheltuielile pentru tehnologie, suntem printre primele ţări în zona statelor emergente care sunt interesate de tehnologie. Românul consumă tehnologie, este interesat de tehnologie, orice este nou devine de interes şi nu mă refer doar la televizoare, ci şi la tablete, smartphone-uri“, a spus Victor Armăşelu în emisiunea ZF Live de ieri.

Compania a prezentat în cadrul emisiunii ZF Live televizorul Samsung curbat ultra high-definiton (UHD), lansat pe piaţa locală în urmă cu două săptămâni. Gama de televizoare curbate Ultra HD cuprinde trei variante de diagonale - 55 de inchi, 65 de inchi şi 78 de inchi. Modelele de 55 inchi şi 65 de inchi sunt disponibile în prezent pe piaţă la preţul de circa 14.000 de lei, respectiv 21.000 de lei, iar modelul de 78 de inchi urmează să fie lansat în a doua parte a anului. Pentru acest an, Samsung ţinteşte vânzări de 1.000 de unităţi pentru acest model. Televizoarele cu ecran plat ultra HD sunt cu 20-30% mai ieftine faţă de cele cu ecran curbat, a explicat Armăşelu.

Vedeti aici emisiunea integrala din data de 13 mai 2014

„Producătorii s-au axat în ultima perioadă pe elementele de ordin tehnologic şi mai puţin pe aspectele ce ţin de design. De aceea apariţia televizoarelor curbate în retail atrage atenţia“, a mai spus managerul. Televizoarele din gama Ultra HD curbate sunt televizoare smart, care permit conectarea la internet şi navigarea printr-un browser web, precum şi instalarea a diferite aplicaţii care permit accesarea de conţinut multimedia şi jocuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO