ZF 24

Şapte din primii zece angajatori din Arad sunt producători de componente auto

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

30.01.2014, 20:52 7821

Producătorii de componente auto Delphi, Leoni, Takata, EKR Elektrokontakt, Nadab Automotive, Key Saftey Systems şi Yazaki se află în topul celor mai mari zece angajatori din judeţul Arad, potrivit celei de-a doua analize a ZF din seria articolelor „Economia judeţelor la raport“. Aceste companii au angajat zeci de mii de arădeni în ultimii ani, Aradul fiind unul dintre puţinele judeţe în care numărul de angajaţi din industrie îl depăşeşte pe cel din servicii.

Industria producătoare de componente şi accesorii pentru autoturisme a ales în ultimii ani Aradul ca una dintre cele mai bune destinaţii de investiţii pentru că se folo­seşte de infrastructura Ungariei pentru export datorită apropierii de graniţa de vest. În plus, o mare parte din investiţiile în infrastructura locală au fost făcute tot în zona de vest a ţării.

Astfel, Aradul a devenit un judeţ cu una dintre cele mai mici rate ale şomajului, de doar 3%, iar economia a reuşit să creeze 2.000 de locuri de muncă noi în perioada mai 2012 – mai 2013 (potrivit celor mai recente date).

Investiţiile din Arad au făcut ca nivelul PIB per capita, de peste 6.800 de euro anul trecut, să fie similar cu cel înregistrat la nivel naţional.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO