ZF 24

Sasa Bilanovic, Executive Director DCX Division Algotech: În viitor, vom vedea o combinaţie de diferite instrumente AI şi în asigurări. Nu trebuie să ne fie teamă de tehnologie, ci trebuie să ştim să o folosim

ZF Asigurări Summit 2024

Sasa Bilanovic, Executive Director DCX Division Algotech:...

Autor: Roxana Rosu

19.06.2024, 14:33 55

 În viitor, vom vedea o combinaţie de diferite instrumente AI şi în asigurări. Nu trebuie să ne fie teamă de tehnologie, ci trebuie să ştim să o folosim, a declarat Sasa Bilanovic, Executive Director DCX Division Algotech în cadrul conferintei ZF Asigurări Summit 2024.

„Noi implementăm diferite canale şi soluţii AI pentru a îmbunătăţi eficienţa angajaţilor, a agenţilor şi a clienţilor. AI nu va înlocui oamenii, dar oamenii vor folosi AI. Noi suntem pe 7 pieţe şi principala critică din partea consumatorilor este perioada de aşteptare pe call center, pentru a afla diferite informaţii. Când depăşeşte 2 minute, frustrarea este maximă. În viitor, vom vedea o combinaţie de diferite instrumente AI şi implementarea voice bot pentru anumite apeluri. Este o tehnologie pe bază de AI care înţelege ce vrea clientul şi poate citi un mesaj preînregistrat sau să redirecţioneze clientul spre alt agent sau să pună întrebări suplimentare”.

Ce a mai declarat Sasa Bilanovic:

►Nu trebuie să ne fie teamă de tehnologie, ci trebuie să ştim să o folosim, să avem instrumentele. Agenţii de asigurări pot fi ajutaţi de AI, care poate prezenta clientului răspunsuri pregătite, prin care este anunţat că îi expiră poliţa. Clientul poate afla uşor informaţii.

►Comunicarea cu clientul are loc pe mai multe canale, pe email, voce, prin social media, WhatsApp, Instagram, iar informaţiile pot fi integrate prin AI, pentru ca agentul să aibă toate datele anterioare, tot istoricul.

►Se poate face integrarea dintre mobile şi asigurări, aplicaţiile pot fi folosite şi în asigurări, pe modelul celor bancare. Dar cred că agenţii de pe teren, brokerii, nu pot fi înlocuiţi complet. Ei pot fi dotaţi cu tablete pentru a avea acces la tehnologie.

►Fintech-urile au nişte avantaje acum pentru că nu au costurile unei companii de asigurări.