ZF 24

Scădere masivă pe bursă pentru Mechel: acţiunile gigantului rus s-au prăbuşit cu 30%

Scădere masivă pe bursă pentru Mechel: acţiunile...

Autor: Ştefan Stan

23.09.2014, 13:13 1655

Mechel s-a prăbuşit cu 30%, atingând luni un nou minim, după ce ministrul de economie al Rusiei a anunţat că nu vede altă alternativă în afara falimentului pentru compania minieră, după 9 luni de eforturi nereuşite de a-şi refinanţa datoria, scrie Bloomberg.

Acţiunile Mechel, cel mai mare producător de cărbune din Rusia, s-au prăbuşit luni pe bursa din New York la valoarea de 1,02 dolari, în condiţiile în care volumele tranzacţionate au crescut de 8 ori în ultimele trei luni.

Acţiunile au scăzut cu 60% acest an, după scăderea preţului cărbune, ceea ce a dus la o pierdere record în 2013. Compania are obligaţiuni în valoare de 8,7 miliarde de dolari, precum şi împrumuturi cu scadenţa în următorii şapte ani. Estimările analiştilor arată o pierdere de 591 de milioane de dolari pentru 2014.  

„Profitabilitatea falimentului Mechel a crescut semnificativ. Oficialii guvernamentali şi industria bancară pare că prefer această alternativă”, a declarant Oleg Petropavlovskiy, strategy pentru BCS Financial Group din Moscova.

Compania rusească şi-a făcut exitul din România anul trecut, după ce a vândut toate activele pe care le avea pe piaţă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO