ZF 24

Scăderea provizioanelor a lăsat UniCredit cu un profit de 80 mil. lei anul trecut. Creditarea a crescut cu 7%

Scăderea provizioanelor a lăsat UniCredit cu un profit...

Autor: Liviu Popescu

13.02.2015, 17:02 379

UniCredit Ţiriac, un jucător de top zece din sistemul bancar, a obţinut anul trecut un profit net de 80 mil. lei, în creştere cu 7% faţă de anul anterior, pe fondul scăderii cu o cincime a provizioanelor de risc.

Banca a avut însă o pierdere în trimestrul al patrulea, cu un minus de circa 39 de milioane de lei. Profitul net anunţat după primele nouă luni din 2014 era de 119 milioane de lei.

Profitul consolidat de anul trecut (incluzând subsidiarele UniCredit Leasing şi UniCredit Consumer Financing) a fost de 118 milioane de lei, un plus de 60%. Provizioanele de risc la nivel de grup au fost de 600 mil. lei (din care 532 mil. lei doar banca), un minus de 20% faţă de anul anterior.

„Rezultatele se datorează în principal scă­de­rii provizioanelor. (...) Cu­răţarea bilanţurilor de neperformante va con­tinua şi în acest an, în sensul că vor fi şi alte companii care vor intra în insolvenţă. Există încă un număr mare de firme care nu pot supravieţui“, a declarat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO