ZF 24

Scandalul DGIPI: Consulul Romaniei la Milano, rechemat de la post

31.03.2009, 13:07 40

Premierul Emil Boc a anuntat ca a decis sa solicite ministrului de externe rechemarea consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, pentru depasirea atributiilor de serviciu, fara sa faca precizari suplimentare.

Numele consulului Tiberiu Dinu (cumnatul ministrului sanatatii Ioan Bazac) a aparut în dosarul DGIPI, (serviciul secret la Internelor) acesta fiind acuzat ca a solicitat fostului sef al DGIPI Cornel Serban (acum cercetat de procurori) listingul convorbirilor unui post telefonic, precum si identificarea detinatorului unei cartele telefonice. Potrivit presei, lista ar fi ajuns la ministrul sanatatii. Ioan Bazac a admis ca a primit amenintari telefonice de la un numar necunoscut, dar a negat ca ar fi primit si vreo lista. Exista suspiciunea ca ascensiunea lui Serban, cercetat acum de procurori si in cazul Baneasa, s-ar fi datorat , potrivit datelor de la dosar citate de presa, lui Tiberiu Dinu. Dinu a fost chemat luni sa dea explicatii in fata premierului. Ministrul de interne Dan Nica va fi audiat astazi in Parlament in legatura cu scandalul de la DGIPI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO