ZF 24

Scandalul Novak Djokovic continuă: Ministrul australian al imigraţiei, Alex Hawke, i-a anulat viza. Tensimenul poate face apel

Scandalul Novak Djokovic continuă: Ministrul australian...

Autor: Rafael Hekman

14.01.2022, 09:25 1128

Alex Hawke, ministrul australian al imigraţiei, a anulat viza australiană a lui Novak Djokovic „pe motiv că era în interesul public să facă acest lucru".

Ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, şi-a folosit puterile discreţionare pentru a anula din nou viza lui Djokovic, după ce o instanţă a anulat o revocare anterioară şi l-a eliberat luni din detenţia pentru imigranţi.

"Astăzi mi-am exercitat puterea, în conformitate cu secţiunea 133C(3) din Legea privind migraţia, de a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate şi de ordine publică, pe baza faptului că este în interesul public să fac acest lucru", a declarat Hawke într-un comunicat.

Decizia a fost luată după ce ministrul a avut nevoie de mai multe zile pentru a analiza această decizie. Djokovic şi echipa sa de avocaţi vor face apel, iar sârbul va merge din nou în instanţă pentru această decizie.

În momentul de faţă, aceasta este de fapt un ordin de re-expulzare pentru campionul de la Australian Open.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO