ZF 24

Schimb de CEO la Orange: Julien Ducarroz, care conduce Orange Polonia, preia din septembrie conducerea Orange România, una din cele mai mari companii de pe piaţa locală, iar Liudmila Climoc se mută concomitent de la Bucureşti la Varşovia

Schimb de CEO la Orange: Julien Ducarroz, care conduce...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2023, 11:47 1519

Julien Ducarroz, care este din 2020 CEO al Orange Polonia, preia din septembrie conducerea Orange România, iar Liudmila Climoc va prelua concomitent funcţia deţinută de el la Varşovia.

Numirea este supusă aprobării consiliului de administraţie local.

Decizia marchează revenirea lui Julien Ducarroz în România, unde a lucrat în perioada 2007-2016. El şi-a început cariera în Orange România ca Strategy Director, iar din 2009 a condus echipele de vânzări, marketing, digital şi comunicare de brand în calitate de Chief Commercial Officer.

În 2016, a fost numit CEO al Orange Moldova, iar din 2020 este  CEO al Orange Polonia.  

Sub conducerea lui Julien Ducarroz, Orange Polonia a implementat proiectul de referinţă, FiberCo JV, care a asigurat extinderea amprentei de fibră optică şi a contribuit la combaterea excluziunii digitale în Polonia. În ultimii trei ani, Orange Polonia a devenit principalul furnizor de soluţii smart city din ţară şi şi-a întărit poziţia pe piaţa wholesale. 

În cei 22 de ani de carieră în Grupul Orange, Julien Ducarroz a câştigat experienţă pe mai multe pieţe europene. A absolvit Institutul Politehnic Federal Elveţian din Zürich, fiind originar din Elveţia.

"Datorită pasiunii şi abilităţilor sale, Julien a făcut schimbări cu impact în Orange Polonia în timpul mandatului său. În aceşti ani plini de turbulenţe, el a dezvoltat o strategie puternică şi a livrat cu succes atât rezultate financiare, cât şi comerciale peste aşteptări, permiţând companiei să crească şi să-şi consolideze poziţia pe piaţă, în ciuda provocărilor. Îi mulţumesc lui Julien pentru că a condus echipa Orange Polonia cu maximă energie în timpul pandemiei şi în mijlocul unui context dificil macroeconomic şi geo-politic, generat de războiul din Ucraina. Sunt convinsă că va aborda orice provocări din România la fel de bine", a declarat Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Vicepreşedinte Executiv, CEO Orange în Europa (în afara Franţei).

Tot de la 1 septembrie, Liudmila Climoc va prelua funcţia de CEO al Orange Polonia, care reprezintă al treilea mandat  de CEO din cariera sa.

 Cu o experienţă de 25 de ani în telecomunicaţii, ea a devenit  CEO al Orange Moldova în 2008, iar în 2016 a fost numită CEO al Orange România.

"În cei şapte ani de leadership, Liudmila şi echipa sa din România au fost protagoniştii mai multor premiere, cum ar fi lansarea serviciilor 5G, dând dovadă de creativitate, entuziasm şi resurse nelimitate de energie. Mai important, Liudmila a condus transformarea Orange România dintr-un operator mobil spre unul convergent. Este un adevărat lider şi sunt încrezătoare în puterea ei de a conduce compania spre creştere sustenabilă şi de a continua misiunea lui Julien în Polonia", a spus Mari-Noëlle Jégo-Laveissière.

România a fost prima ţară din Grupul Orange care a lansat serviciile 5G şi în ultimii doi ani a deschis două laboratoare 5G, în Bucureşti şi Iaşi, huburi de inovare pentru comunitatea de cercetare, startupuri şi companii. În acelaşi timp, soluţiile ITC ale Orange contribuie la dezvoltarea proiectelor locale de anvergură şi la avansul tehnologic al companiilor din România.

"România este una dintre cele mai competitive pieţe din Europa şi sunt recunoscătoare pentru şansa pe care am avut-o de a construi împreună cu echipa mea atât de multe proiecte inovatoare şi de impact, în egală măsură. Sunt încântată să îi urez bun venit lui Julien acasă, în România. Echipa din România are cei mai buni profesionişti de telecomunicaţii din ţară şi sunt sigură că sub bagheta lui Julien va atinge noi borne de performanţă ", spune Liudmila Climoc, CEO Orange România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO