ZF 24

Schimbare la conducerea MKB Romexterra: Adrian Radu isi incheie mandatul, Dan Sandu preia postul de CEO

Schimbare la conducerea MKB Romexterra: Adrian Radu isi incheie mandatul, Dan Sandu preia postul de CEO
26.02.2010, 13:55 416

Adrian Radu, 44 de ani, va parasi in martie, odata cu incheiereaactualului mandat, conducerea MKB Romexterra, o banca de talie micacontrolata de grupul german Bayern LB, iar postul de CEO va fipreluat de Dan Sandu, care detine in prezent functia devicepresiedinte executiv.

Radu se afla la conducerea bancii din 2004, inainte ca aceasta safie preluata de banca maghiara MKB Bank, o subsidiara a grupuluiBayern LB, in anul 2006. El era ultimul manager ramas din vecheaechipa de conducere a bancii.

"Adrian Radu a coordonat procesul de tranzitie a bancii, dupaachizitia din octombrie 2006 a pachetului majoritar de catre MKBBank", spun reprezentantii bancii.
Dan Sandu, 41 de ani, a fost cooptat in echipa de conducere a MKBRomexterra in toamna anului trecut, venind de pe postul de directorgeneral adjunct al Millennium Bank, subsidiara locala a celui maimare grup financiar portughez, care si-a inceput operatiunile in2007. Inainte de Millennium, Sandu a lucrat timp de 11 ani laCitibank Romania, ultima pozitie detinuta fiind devicepresedinte.

Tot in toamna trecuta a fost numit pe post de vicepresedinte la MKBRomexterra si Florian Kibinschi, 48 de ani, care detinuse panaatunci functia de membru in Consiliul de Administratie al UniCreditTiriac Bank.

MKB Romexterra trece in prezent printr-un proces de restructurare,prin care actionarii si-au propus sa curete bilantul de crediteleneperformante, urmand ca banca sa se concentreze in viitor pe zonaclientilor individuali si a firmelor mici si mijlocii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO