ZF 24

Schimbări uriaşe pentru transportul în comun: Primăria Bucureşti a aprobat introducerea biletului unic

Schimbări uriaşe pentru transportul în comun: Primăria Bucureşti a aprobat introducerea biletului unic
04.12.2017, 17:02 2736

Consilierii generali din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) au aprobat, luni, introducerea biletului unic, valabil pentru RATB şi Metrorex, primarul Gabriela Firea afirmând că doreşte ca acesta să fie implementat până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a votat, luni, în cadrul unei şedinţe de îndată, introducerea biletului unic, care va fi folosit atât pentru transport cu metroul, cât şi cu RATB. Decizia a fost luată cu 32 de voturi „pentru” şi şase abţineri.

În cadrul şedinţei de CGMB, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că doreşte ca acest tichet să fie disponibil după sărbătorile de iarnă.

Biletul unic 60 minute (valabil pe liniile urbane RATB şi Metrorex) va costa cinci lei, biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. şi Metrorex) va costa 34 de lei, iar abonamentul de o zi (valabil pe liniile urbane RATB şi Metrorex) va avea preţul de 17 lei, potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor publicat, luni, pe site-ul instituţiei.

În ceea ce priveşte modul de decontare între cei doi operatori de transport, în cazul biletului unic cu valabilitate de 60 de minute, RATB va reţine 1,30 lei, iar Metrorex 2,50 lei. În ceea ce priveşte biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie, RATB va încasa 13 lei, iar Metrorex 20 de lei, iar pentru abonamentul de o zi, RATB va reţine 8 lei, iar Metrorex – 8 lei.

Decontarea se va face la vânzare, iar valoarea suportului contactless se va încasa de către emitentul cardului comercializat (Metrorex / RATB), potrivit ordinului de ministru.

Valoarea suportului contactless reprezintă diferenţa dintre tariful titlului de călătorie şi suma tarifelor titlurilor de călătorie aferente, decontate de către RATB şi Metrorex.

Titlurile prevăzute mai sus acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite (60 min.) şi permit călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieşirea din staţia de metrou.

Abonamentul de o zi valabil pe liniile RATB şi Metrorex permite un număr nelimitat de validări, atât la RATB, cât şi la Metrorex, are valabilitate 24 de ore începând cu ora şi minutul la care se face prima validare şi permite călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieşirea din staţia de metrou.

AFACERI DE LA ZERO