ZF 24

Scrisoarea deschisă a Federaţiei Hotelierilor din România către Guvern: Aşa zisul sprijin oferit de statul român special pentru sectorul turism nu ajută la salvarea locurilor de muncă şi ale afacerilor din turism şi asta pentru că de fapt el nu există

Scrisoarea deschisă a Federaţiei Hotelierilor din...

Autor: Ştefan Stan

22.08.2020, 17:59 949

Pandemia şi măsurile de izolare au afectat puternic toate scoaterele din industria ospitalităţii din România, iar membri organizaţiilor patronale încep să reacţioneze faţă de măsurile impuse de Guvern. 

săptămâna trecută, membrii organizaţiei patronale HORA din industria ospitalităţii şi-au suspendat activitatea miercuri, timp de o oră, în semn de protest faţă de măsurile adoptate de Guvern, în condiţiile în care industria de restaurante, una dintre cele mai afectate de pandemia de Covid-19, care funcţionează astăzi doar cu terasele şi cu operaţiunile de livrare la domiciliu, înregistrează scăderi de vânzări de 60% faţă de 2019.

În acelaşi timp şi industria hotelieră resimte efectele izolării şi reducerii puternice a turismului, la nivel agregat, industria HoReCa înregistrând scăderi de aproximativ 70%. 

Vedeţi mai jos scrisoarea deschisă transmisă de Federaţia Industriei Hoteliere din România Guvernului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO