ZF 24

Secretar de stat : Misiunea de asistenţă tehnică a FMI vizează restructurarea ANAF pe marii contribuabili

Secretar de stat : Misiunea de asistenţă tehnică a FMI...

Autor: Raluca Ghinea

22.07.2015, 14:28 983

Manolescu, prezent la o dezbatere pe tema Codului Fiscal la BNR, a precizat că misiunea are o componenţă restrânsă, de una sau două persoane.

Aceştia vor analiza împreună cu experţii Fiscului modalităţile de reorganizare pe segmentul marilor contribuabili, fără a avea legătură cu programul de restructurare şi reorganizare a ANAF derulat împreună cu Banca Mondială.

Surse din piaţă au declarat anterior pentru MEDIAFAX că membrii FMI urmează să se întâlnească cu reprezentanţi ai ANAF, atingând subiectul recuperării datoriilor de la companiile de stat.

Fiscul a anunţat marţi că a instituit poprire pe conturile TVR şi ale RATB şi că urmează astfel de acţiuni în cazul tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii la bugetul de stat.

TVR avea la finele anului trecut datorii totale de 700 milioane lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat. RATB a anunţat că datoriile regiei sunt de peste 272 de milioane de lei, iar debitul calculat de ANAF a fost contestat în instanţă, fiind în faza de recurs.

Totodată, ANAF a anunţat, miercuri, că organele de inspecţie fiscală au stabilit în primul semestru obligaţii fiscale suplimentare de plată (principale şi accesorii) în valoare totală de 10,22 miliarde lei, de peste două ori mai mari decât în prima jumătate a anului trecut.

Totodată, valoarea prejudiciilor aferente sesizărilor penale transmise instituţiilor competente ale statului în vederea continuării cercetărilor a fost de 5,96 miliarde lei, în creştere cu 44%, diminuarea pierderii fiscale s-a plasat la 1,36 miliarde lei, în urcare cu 116%, iar măsurile asigurătorii instituite au însumat 3,02 miliarde lei, în creştere cu 72%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO