ZF 24

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii - Simona Alice Mann, „încolţită ”de fermieri: Ne trataţi cu dispreţ. Rămâneţi să stăm de vorbă!

Simona Alice Mann

Autor: Roana Rotaru

26.04.2016, 11:30 368
Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Simona Alice Mann nu a fost lăsată să părăsească sala de conferinţă după cele câteva minute în care a discutat despre demersurile făcute de MADR pentru a simplifica procedurile de accesare a fondurilor europene, un discurs susţinut la conferinţă „Ferma profitabilă”, care a avut loc la Academia de Ştiinte Agricole şi Silvice din Bucureşti.
Simona Alice Mann a încercat să părăsească conferinţă după prima întrebare venită din sală, pe motiv că ar avea şi alte treburi de rezolvat.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti, îngheţate în timp, departe de zgomotul şi agitaţia marilor oraşe. Galerie FOTO spectaculoasă

Cel mai colorat maraton: cum arată Color Run de la înălţime. Galerio FOTO. VIDEO

„Ce facem vorbim între noi? Ne trataţi cu dispreţ. Pentru cine sunteţi acolo în Ministerul Agriculturii? Nu a aveţi niciun respect. Rămâneţi să staţi de vorbă, altfel plecăm şi noi! Am făcut 200 şi ceva de km ca să vin aici. Dumneavoastră aţi făcut o poză şi plecaţi. Comsia la Parlament începe la ora 14:00. Eu nu am venit să umplu sala, am venit să discut cu reprezentaţii ministerului”, spus un fermier nemulţumit.

Legumicultorul Georghe Vlad a scos în evidenţă faptul că APIA nu consideră eligibil la plata subvenţiei spaţiu de doi metri dintre sere, pe care de regulă fermierii o cultivă cu verdeţuri sau alte legume. 
„ Este o distanţă tehnica între sere pe care funcţionarii APIA îşi permit să o facă neeligibilă la plata, o consider alee, deşi nu e spaţiu betonat Subvenţia este pe pom sau spaţiu?”, a spus legumicultorul. 
 
Secretarul de stat Simona Alice Mann a spus că „Nu facem decât să inflamăm, iar eu nu răspund provocărilor”, menţionând ca în absenţa ei va rămâne o echipă tehnică care va răspunde întrebărilor fermierilor.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO