ZF 24

Şefi ai marilor grupuri de energie din Spania şi Olanda, bancheri de investiţii şi o baroneasă Rothschild concurează pentru conducerea Electrica, companie de 5,2 miliarde de lei

Şefi ai marilor grupuri de energie din Spania şi...

Autor: Roxana Pricop

01.09.2014, 14:56 1133

Un număr de 15 candidaţi s-au înscris pentru consiliul de administraţie al grupului de distribuţie Electrica, cu venituri anuale de 5,2 mld.lei. În competiţie au intrat actualii administratori, dar şi baroneasa Arielle Malard de Rothschild, fostul şef al Bursei de Valori Bucureşti, fostul preşedinte al diviziei olandeze a grupului Shell, preşedintele neexecutiv al distribuitorului spaniol de gaze REE şi bancheri români de investiţii.

WikiZF: Profilul companiei  Electrica

Interesul ridicat pentru cele cinci locuri în consiliul de admi­nis­traţie al Electrica (EL) a fost pri­mit favorabil de investitorii pe bursă. Acţiunile Electrica au urcat cu 2,37% în şedinţa de vineri, până la pragul record de 11,65 lei/titlu. Compania are o capitalizare de 4,03 miliarde de lei.

Componenţa viitoarei conduceri a Elec­trica se decide pe 22 septembrie când acţionarii companiei sunt convo­caţi în AGA. Miza numirii noului con­si­liu de administraţie al Electrica este ri­di­cată pentru că de viitori cinci ad­mi­nis­tra­tori ar putea depinde posibila achi­ziţie de către Electrica a uneia sau mai multor distribuţii de ener­gie din cele trei scoase la vânzare de grupul ita­lian Enel, care a anun­ţat că se retrage din România. Potri­vit unor surse din pia­ţă, Enel ar aş­tep­ta propunerile de ofer­tă până pe 15 sep­tembrie, moment pâ­nă la care con­siliul de administraţie nu este încă ales.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO