ZF 24

Şefii celor mai mari firme de recrutare şi închiriere de angajaţi în regim temporar conduc afaceri cumulate de 180 de milioane de euro şi au aproape 20.000 de angajaţi

Autor: Adelina Mihai

31.10.2014, 00:06 5603

Florin Godean lucrează pentru Adecco, liderul pieţei locale de recrutare şi închi­riere de forţă de muncă temporară, de un deceniu. Până la începutul anului 2011, când a preluat funcţia de country manager, a lucrat ca director de vânzări şi marketing în cadrul grupului elveţian, iar în prezent conduce o companie cu afaceri de peste 47 de milioane de euro. Anterior, Godean a lucrat timp de un an în Helsinki, în cadrul unui centru de informare şi consiliere pentru tineri. Născut în Timişoara şi absolvent al Facultăţii de Economie din cadrul Universităţii de Vest, Godean a absolvit în 2010 şi cursurile unui program de management din cadrul şcolii elveţiene de afaceri IMD Business School.

Un traseu profesional atipic pentru această industrie l-a avut Valentin Pe­trof, executivul care conduce afacerile ManpowerGroup din anul 2011. Anterior, el a lucrat timp de mai bine de un deceniu în arii precum vânzări şi management, mai ales în sectorul serviciilor financiare. Înainte să vină la conducerea ManpowerGroup, el a ocupat, timp de doi ani, poziţia de managing director al companiei de servicii financiare Credit Express pentru România şi Bulgaria. Din 2003 până în 2009 el a lucrat în cadrul GE Money România, divizia de servicii financiare a gigantului american General Electric, care s-a retras de pe piaţa locală. Timp de mai bine de patru ani, el a fost sales & marketing manager al Motoractive Leasing (unul dintre IFN-urile deţinute de GE Money), iar din 2007 până în 2009 a fost director de reţea şi director adjunct al diviziei de bancassurance în cadrul GE Money. De asemenea, anterior acestor poziţii, el a lucrat timp de peste cinci ani ca dealer channel manager în cadrul operatorului telecom Vodafone. Absolvent de Drept şi Relaţii Internaţionale (Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti), Petrof a finalizat în urmă cu doi ani cursurile unui program de MBA oferit de şcoala de afaceri IEDC- Bled School of Management din Slovenia.

Unul dintre cei mai longevivi manageri de top din industria serviciilor de recrutare este Cristina Săvuică. Ea conduce afacerile Lugera pe plan local din anul 2001. Absolventă a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Eco­nomice, ea coordonează un grup format din opt companii şi afaceri de peste 37 de milioane de euro anul trecut. După rebrandingul făcut de companie anul trecut, titulatura jobului cu care se pro­movează Cristina Săvuică s-a trans­for­mat din director general sau managing partner în „Chief Happiness Officer“.  Sorina Donisa, CEO al APT, o firmă de recurtare şi închiriere de forţă de muncă temporară înfiinţată în 1994, lucrează în cadrul companiei din 1998, unde timp de 11 ani a fost director financiar. Donisa, care ocupă funcţia de CEO din 2010, este absolventă a Facultăţii de Finanţe din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Şi Cristina Săvuică de la Lugera, dar şi Sorina Donisa de la APT au acţiuni în companiile pe care le conduc, arată datele centralizate de ZF.

Cel mai „proaspăt“ intrat manager în liga marilor jucători din industria serviciilor de recrutare este Adrian Nicolae, directorul general în vârstă de 35 de ani al Trenwalder, o filială austrică a companiei cu acelaşi nume. El l-a înlocuit pe Bogdan Florea, cel care a vândut în 2006 compania Sobis Consult către austrieci şi care mai deţinea 15% din acţiuni (pe care le-a vândut austriecilor anul acesta). Absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, Adrian Nicolae lucrează din 2007 pentru Trenkwalder, unde a ocupat, pe rând, poziţiile de regional manager, business development manager şi sales& operations manager. Anterior, el a mai lucrat pentru companii precum RTC Holding, Scop Computers, Tornado Systems sau Flamingo International.

Citiţi în ediţia din acest an a anuarului Who’s who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“, care urmează să fie lansat pe piaţă, cine sunt managerii celor mai mari companii din peste 80 de pieţe ale economiei româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO