ZF 24

Fostul şef Agenţiei Naţionale a Medicamentului: Nu am înţeles niciodată de ce să dai 30 de lei pe o cutie de Nurofen când există antiinflamatoare la 5 lei. Este o psihoză în masă

Fostul şef Agenţiei Naţionale a Medicamentului: Nu am...

Autor: Ioana David

26.11.2014, 12:01 83993

Marius Savu, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a spus anul trecut că nu înţelege de ce în cazul produselor antiinflamatoare (împotriva durerilor şI febrei), oamenii cheltuiesc 15, 20 sau 30 de lei pentru o cutie de Nurofen (produs ce nu necesită prescripţie), când există variante mai ieftine, care costă 5 lei.

“Nu am înţeles niciodată de ce. Probabil că e puterea reclamei la televizor”, a spus Marius Savu.

Declaraţia a fost făcută în cadrul evenimentului de lansare a campaniei de informare “Medicamentele generice: eficienţă, calitate şI siguranţă la un preţ mai mic” dezvoltată de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) în parteneriat cu ANMDM.

În România, medicii prescriu medicamentele pe baza substanţei active, care se regăseşte în mai multe produse sub diferite denumire comerciale şi preţuri diferite. Doar în anumite cazuri se poate face prescrierea pe brand. Farmaciile sunt de asemenea obligate să elibereze pacientului produsul cu cel mai mic preţ, însă în practică s-a dovedit că pot exista sincope. Recent, Ministerul Sănătăţii a demarat un control în farmaciile din ţară pentru a vedea cum se face eliberarea de medicamente. Acţiunea este în derulare iar rezultatele de până acum nu au fost făcute publice. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO