ZF 24

Seful ANRM acuza fosta conducere ca a furnizat date false privind rezervele Sterling in Marea Neagra

24.04.2009, 20:45 30

Presedintele ANRM, Gelu Maracineanu, afirma ca fosta conducere a institutiei a furnizat date false privind rezervele de hidrocarburi din cele doua perimetre din Marea Neagra concesionate de Sterling Resources, cantitatile estimate fiind mult mai mici decat anticipeaza chiar compania canadiana, informeaza Mediafax.

"In nota de fundamentare a HG 1.446/2008, ANRM a furnizat informatii false, spunand ca in perimetrele concesionate de Sterling a fost evidentiata o singura structura, Doina, care nu poate fi exploatata, pentru ca are rezerve mici, de doua miliarde metri cubi de gaze. ANRM avea insa informatii, prin studiile facute de Sterling, ca acolo sunt doua structuri, Doina si Ana, si nu una, care cumuleaza 10 miliarde metri cubi de gaze", a spus Maracineanu.

Potrivit acestuia, in cele doua perimetre concesionate companiei candiene mai exista inca noua zacaminte, care au rezerve probabile de 50 miliarde metri cubi de gaze si 278 milioane tone de titei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO