ZF 24

Şeful CNAS: Farmaciile şi laboratoarele de analize vor raporta zilnic consumul pe site-ul caselor judeţene

Şeful CNAS: Farmaciile şi laboratoarele de analize vor...

Autor: Ioana David

02.06.2014, 14:30 301

Începând de la 1 iunie toţi furnizorii de servicii medicale vor transmite raportările către casele judeţene de sănătate numai în format electronic, iar laboratoarele de analize, centrele de reabilitate, cabinetele dentare şi farmaciile vor raporta zilnic consumul pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

“Vom inaugura un site care va arăta la fel pentru toate casele judeţene de sănătate, iar acestea vor fi obligate să publice toate informaţiile legate de bugetele aprobate (…) Va fi o creştere importantă a transparenţei”, a spus Radu Ţibichi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). El a fost prezent astăzi la evenimentul Mediafax Talks about Health Reform.

De la 1 iunie au intrat în vigoare noi reglementări în sistemul de sănătate, cele mai importante fiind cele legate de implementarea unui nou pachet de servicii de bază. Acesta se referă la serviciile pe care pacienţii le pot accesa în sistemul de stat în baza contribuţiilor obligatorii plătite.

“De astăzi cadrul legal implementării pachetului de bază este complet, însă este nevoie de o perioadă de adaptare a medicilor şi personalului medical (…) Filosofia în elaborarea acestui pachet este să încurajeze dezvoltarea serviciilor în ambulatoriu şi spitalizarea de zi”, a mai spus Radu Ţibichi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO