ZF 24

Şeful eMag se pregăteşte să deschidă în Bucureşti o berărie de 2.000 de locuri, în Pavilionul H din Herăstrău. "Va fi cea mai mare berărie din România şi din estul Europei"

Şeful eMag se pregăteşte să deschidă în Bucureşti...

Autor: Cristina Roşca

20.05.2014, 15:59 64291

Iulian Stanciu, şeful şi unul dintre acţionarii eMag, va deschide în următoarea perioadă, împreună cu alţi doi antreprenori români, cea mai mare berărie din România şi din estul Europei, care va număra circa 2.000 de locuri. Localul va fi amplasat în Pavilionul H, cunoscutul centrul comercial din Parcul Herăstrău deţinut de Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte.

Stanciu şi partenerii săi au investit în amenajare circa 2,5 milioane de euro. Localul va funcţiona ca berărie-restaurant, dar va găzdui şi concerte şi piese de teatru.

ZF a scris încă de la începutul acestui an despre planurile investitorilor români de a amenaja cea mai mare berărie din Estul Europei.

Berăria H va fi deţinută, potrivit informaţiilor funizate anterior de antreprenorii români, de Vlad Dumitru (50%), Iulian Stanciu (25%) şi Ioana Iancu (25%). Aceştia ar putea plăti o chirie de 300-600.000 de euro pe an pentru spaţiul ce măsoară 4.300 mp înăuntru şi peste 3.000 mp afară - parcare şi terasă.

Clădirea Pavilionului H, un precursor al mallurilor de astăzi, a găzduit până în luna februarie zeci de magazine de haine, accesorii şi alimente. Clădirea este deţinută de Băneasa Investments, firmă controlată de oamenii de afaceri locali Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte. Pavilionul H, construit în anii ’50 în apropiere de Piaţa Presei Libere pentru a servi drept sală de expoziţie pentru obiecte de mărimi mari, a fost transformat la începutul anilor ’90 în centru comercial, unde zeci de mici comercianţi şi-au stabilit sediul.

 

Atragi fonduri europene. Cum le administrezi?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO