ZF 24

Seful FMI: Indatorarea sectorului privat a fost inlocuita cu indatorarea publica pentru a evita un colaps al economiei globale

30.03.2010, 11:30 28

Indatorarea sectorului privat a fost inlocuita cu indatorareapublica pentru a evita un colaps al economiei globale, care ar ficreat milioane de someri iar acum trebuie sa rezolvam aceastapoblema, a spus marti presedintele Fondului Monetar International(FMI), Dominique Strauss-Kahn.

"Cred ca a fost corect. Dar acum avem o problema cu datoriapublica. Si trebuie sa o rezolvam. Cat de curand posibil.Ceea ce afost facut a fost necesar pentru a evita o raspandire a crizei inintreaga lume . Sa ne uitam la pompieri. Casa a luat foc, copiierau in casa. Asa ca am folosit foarte multa apa, am salvat copiidar acum este prea multa apa. Costul rezolvarii cizei este oindatorare publica uriasa", explica Strauss-Kahn.
El a explicat ca acum este momentul ca tarile sa inceapa- unele maidevreme , altele mai tarziu, cand cererea privata este solida si numai este nevoie de sprijin guvernamental sa inceapa sa rezolveproblema datoriei publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO