ZF 24

„Se simte că România a lăsat răul în urmă. E un loc în care să faci business“

Federico Ghizzoni. Foto Mihai Dăscălescu

Federico Ghizzoni. Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Razvan Voican

29.04.2014, 00:07 1931

România stă mai bine decât m-aş fi gândit, se simte un echilibru pozitiv pe care este greu să-l regăseşti în multe alte părţi ale Europei, este clar că răul a rămas în urmă şi că aici e un loc bun pentru business, afirmă Federico Ghiz­zoni, CEO al UniCredit Group, unul dintre cele mai mari conglomerate bancare europene, cu active de 846 de miliarde de euro.

„România este o piaţă importantă pentru noi. Şi nu e retorică goală când spun asta. Avem o viziune pozitivă asupra viitorului, mai ales că banca locală a dovedit că poate reac­ţiona bine şi în vremuri dificile. Este bine plasată pentru noul ciclu de creştere economică”, afirmă bancherul italian care conduce Uni­Credit Group de trei ani şi jumătate.

Ghizzoni, 58 de ani, s-a aflat săptămâna trecută la Bucureşti într-o vizită de 36 de ore - prima de când a preluat postul de CEO al UniCredit Group pe 30 septembrie 2010. El s-a întâlnit cu manageri din echipa locală şi cu o serie de clienţi impor­tanţi. De asemenea, a avut o întrevedere cu premierul Victor Ponta.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate declaraţiile lui Federico Ghiz­zoni despre: 

- evoluţia poziţiei Unicredit pe piaţa din România 

- aşteptările pentru următorii cinci ani 

- relaţia dintre grupul italian şi Ion Ţiriac, care controlează 45% din acţiunile băncii din România 

- impactul conflictului din Ucraina asupra afacerilor Unicredit ; explicaţii privind provizioanele realizate de grup 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO