ZF 24

Seful Heineken este noul presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei

11.03.2010, 12:51 51

Jan Derck van Karnebeek, directorul general al Heineken Romania-producatorul berilor Golden Brau si Ciuc, va prelua din aceastaluna functia de presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei, potrivitreprezentantilor asociatiei care vor anunta oficial numireaacestuia in cursul saptamanii viitoare.

El ii succede lui Stephan Maria Weber, cel care a condus filialalocala a gigantului SABMiller (Ursus Breweries) din 2007 pana lainceputul acestui an, cand a renuntat din motive personale lafunctiile detinute - de presedinte al Ursus Breweries si alAsociatiei Berarii Romaniei. Karnebeek, 42 de ani, conduce filialalocala a producatorului olandez de bere Heineken de la sfarsitullunii martie a anului trecut.

Din Asociatia Berarii Romaniei, infiintata in 2004, fac partefilialele locale ale multinationalelor din industria berii:Bergenbier SA, Heineken Romania, United Romanian BreweriesBereprod, Ursus Breweries si Romaqua Group, unul dintre cei maimari producatori romani de bere. Impreuna, acestia care controleazapeste 80% din vanzarile locale de bere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO