ZF 24

Şeful CA Immo, grupul care a vândut proprietăţi din România de 140 mil. euro anul acesta: Mă înspăimântă dinamica zonei Barbu Văcărescu - Floreasca. După finalizare va fi ca audienţa unui stadion de fotbal care va trebui să plece acasă

Şeful CA Immo, grupul care a vândut proprietăţi din...

Autor: Cristi Moga

29.11.2014, 09:28 2004

Marian Roman, managing director al CA Immo România, afirmă într-un interviu pentru Ziarul Financiar că observă o polarizare tot mai accentuată a cererii de birouri asupra a două zone din Bucureşti: Barbu Văcărescu - Floreasca şi Orhideea - Politehnică.

„Sunt chiriaşi care vor birouri în zona Barbu Văcărescu - Floreasca şi nu poţi să îi aduci niciodată în vest, dar acest lucru este valabil şi în direcţia opusă. Companiile care caută birouri în vest sunt interesate de forţa de muncă şi proximitatea zonei rezidenţiale, în timp ce chiriaşii din Barbu Văcărescu nu vor să plece din nordul oraşului deoarece caută mai multă vizibilitate. Mă înspăimântă dinamica acestei zone care cred că va ajunge la refuz. După finalizarea şi închirierea proiectelor anunţate va fi ca audienţa unui stadion de fotbal care va trebui să plece seara acasă“, apreciază Marian Roman.

Datele sud-africanilor de la NEPI, unul dintre cei mai importanţi pro­prietari din perimetrul Barbu Văcărescu - Floreasca, arată că în zonă lucrează în prezent circa 24.000 de oameni, iar numărul acestora va creşte spre 50.000 în următorii ani. Spre comparaţie, stadionul Arena Naţională din Bu­cureşti are o capacitate de 55.000 de locuri, dar doar la cele mai importante meciuri se strâng în jur de 50.000 de spectatori.

Grupul austriac CA Immo, care a vândut anul acesta proprietăţi din România de 130-140 de milioane de euro, îşi propune ca din primăvara anului viitor să înceapă lucrările la un proiect de birouri din zona Orhideea, o investiţie de 70 de milioane de euro anunţată de mai mulţi ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO