ZF 24

Şeful SIF Oltenia îi ţine în suspans pe investitori: Dividendele se vor discuta la o AGA viitoare

Şeful SIF Oltenia îi ţine în suspans pe investitori:...

Autor: Roxana Pricop

21.05.2014, 00:07 1163

SIF Oltenia a ţinut cap de afiş pe bursă în ultimele zile după ce au fost raportate pe bursă transferuri cu 4,8% din acţiunile sale în şedinţa din 13 mai, după ce gigantul britanic HSBC a devenit vizibil în acţionariat depăşind pragul limită de deţinere de 5%, dar şi după ce societatea a cumpărat 14% din produ­că­torul de ulei Argus Constanţa pentru

15 mil. lei. Mai mult, situaţia distribuirii profitului de 130 milioane de lei de anul trecut a rămas incertă, după ce în AGA din 29 aprilie niciuna din propunerile de dividende nu a obţinut suficiente voturi de la acţionari.

Întrebat despre prezenţa în acţionariat a grupului britanic HSBC, cea mai mare bancă euro­peană după active, Tudor Ciurezu, preşe­dintele SIF Oltenia, a răspuns:

„HSBC nu este un acţionar nou al societăţii, ci este prezent din 2013, a participat şi la AGA din aprilie. Depăşirea pragului de deţinere la 5,02% din acţiuni a avut loc probabil accidental şi a fost ulterior corectată de grup“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO