ZF 24

Seful Sony pune sub semnul intrebarii alianta cu Ericsson

28.08.2008, 18:38 23

Howard Stringer, directorul executiv al companiei nipone Sony, considera ca joint-venture-ul cu grupul suedez Ericsson, trebuie sa obtina rezultate mai bune, relateaza presa internationala.

Intrebat daca Sony intentioneaza sa renunte la compania infiintata impreuna cu Ericsson, Stringer a declarat pentru cotidianul Die Welt ca 2007 a fost cu siguranta un an dificil, "insa cumparrarea participatiei unei partener (si implicit scoaterea acestuia din afacere) nu este niciodata un lucru usor".

Sony si-a revizuit in scadere cu 17% estimarile privind nivelul profitului net pentru anul fiscal ce se incheie in martie 2009, invocand un declin al joint-venture-ului cu Ericsson, precum si o potentiala scadere a performantei diviziei de electronice, in contextul intensificarii razboiului preturilor.

"Trebuie sa lucram impreuna, asa cum am facut in urma cu doi ani. Altfel, fuziunea va trebui sa gaseasca propria solutie", a mai spus Stringer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO