ZF 24

Sergiu Oprescu, şeful bancherilor: Băncile vor finanţa revenirea economiei, dar alocarea resurselor va fi făcută cu responsabilitate, bazându-se pe minimizarea riscului. Această reponsabilitate nu revine doar bancherilor, ci şi autorităţilor, prin legile pe care le fac

INTERVIU

Sergiu Oprescu, preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB)

Ar fi bine să înţelegem, atât la nivel economic, cât mai ales la nivel politic, că în mijlocul acestor turbulenţe băncile sunt bărcile noastre de salvare.

Sergiu Oprescu, preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) Ar fi bine să înţelegem, atât la nivel economic, cât mai ales la nivel politic, că în mijlocul acestor turbulenţe băncile sunt bărcile noastre de salvare.

Autor: Claudia Medrega

10.05.2020, 11:01 351

„Condiţia necesară, dar nu neapărat suficientă, pentru creşterea creditării este responsabilitatea în alocarea resurselor în perioada postcriză de sănătate şi în recesiunea economică ce va urma. Responsabilitatea aceasta nu revine doar bancherilor, ci şi autorităţilor române prin cadrul legislativ. Invităm autorităţile să testăm o strategie de criză pentru creşterea creditării şi revigorarea economică“, susţine preşedintele boardului ARB.

Cererea pentru credite ar putea să scadă, fiind un an cu stres financiar pentru mulţi, dar băncile vor finanţa revenirea economiei, dând de data aceasta o atenţie mai mare creditului pentru companii, sistemul bancar fiind parte a soluţiei atât în gestio­narea crizei în prima fază, dar mai ales în perioada de revenire, susţine Sergiu Oprescu, preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB)

„Băncile vor acorda întotdeauna credite în aşa fel încât să minimizeze pierderile posibil de anticipat, adică în condiţiile standardului de risc asumat. Băncile vor finanţa revenirea economiei, dând de data aceasta o atenţie sporită creditului pentru companii. Ieşirea din această criză econo­mică se va face cu ajutorul băncilor, finanţând IMM-urile din surse proprii sau prin scheme de garanţii guvernamentale“, a declarat şeful ARB într-un interviu acordat ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO