ZF 24

Sesiunea de vară în vămi: Peste 550 de angajaţi dau examen scris pentru 317 posturi disponibile. Cum se face departajarea?

Sesiunea de vară în vămi: Peste 550 de angajaţi dau examen scris, pentru 317 posturi disponibile. Cum se face departajarea?

Autor: Marius Radu - Mediafax

18.07.2011, 16:02 331

Peste 550 de angajaţi ai AutorităţiiNaţionale a Vămilor (ANV) susţin luni un examen scris de testareprofesională, în urma căruia se vor stabili persoanele care vorocupa 317 posturi disponibile în cadrul mai multor direcţiijudeţene.

Examenele fac parte din procesul dereorganizare a instituţiei şi se desfăşoară la nivel naţional înpatru centre de testare profesională, respectiv la Bucureşti, Iaşi,Cluj şi Timişoara, în perioada 18-20 iulie.

În centrul de testare Bucureşti vasusţine examenul personalul vamal din cadrul Autorităţii Naţionalea Vămilor - aparat central, Direcţiei Regionale pentru Accize şiOperaţiuni Vamale Bucureşti şi structurile subordonate şi DirecţieiRegionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa şistructurile subordonate.

La Iaşi vor susţine examenul angajaţiiidin cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni VamaleIaşi şi structurile subordonate şi Direcţiei Regionale pentruAccize şi Operaţiuni Vamale Galaţi şi structurilesubordonate.

În Cluj va susţine examenul personalulvamal din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi OperaţiuniVamale Cluj şi structurile subordonate şi Direcţiei Regionalepentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov şi structurilesubordonate.

În centrul de testare Timişoara vasusţine examenul personalul vamal din cadrul Direcţiei Regionalepentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara şi structurilesubordonate şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi OperaţiuniVamale Craiova şi structurile subordonate.

La începutul lunii iunie Guvernul a decisdesfiinţarea a 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate.La Autoritatea Naţională a Vămilor, numărul de posturi care urmeazăsă fie desfiinţate este de 1.427, din care 600ocupate.

În urma restructurării, personalul ANV vafi limitat de la maximum 4.586 de posturi la 3.159 de posturi, ceeace înseamnă o reducere cu 31%.

Săptămâna trecută a avut loc examenulscris pentru angajaţii Gărzii Financiare, iar rezultatele au arătatcă din totalul celor 740 de candidaţi înscrişi 42, sau 5,7% dintotal, nu au obţinut note de trecere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO