SIF Banat-Crişana încheie anul 2013 cu cel mai mic profit dintre SIF-uri

15 ian 2014 Autor: Adrian Cojocar

SIF Banat-Crişana (SIF1) nu a adus investitorilor surprize în decembrie,  ultima lună a anului fiind încheiată de societate cu o pierdere de 3,2 mil. lei, aşa cum au raportat de altfel cele mai multe dintre SIF-uri pe final de an.

SIF Banat-Crişana a încheiat astfel anul 2013 cu un profit net de 80,2 mil. lei, cel mai mic câştig dintre cele cinci SIF-uri.

Valoarea activului net al SIF a crescut uşor în decembrie, cu 0,7% şi a ajuns la 2,9 lei/titlu.

În prezent acţiunile SIF Banat-Crişana se tranzacţionează la cel mai mare discount faţă de activul net unitar dintre cele cinci SIF-uri, respectiv de 52,4% în condiţiile în care investitorii de pe bursă pariază că SIF-ul nu va acorda nici anul acesta dividende din profitul obţinut la final de an 2013.

SIF Banat-Crişana este singurul SIF care nu a acordat dividende anul trecut, decizie care a venit în urma schimbării Consiliului de Administraţie şi numirii lui Dragoş Bîlteanu în funcţia de preşedinte.

 
Cuvinte cheie:
SIF Banat-Crisana
, BVB
, SIF-uri

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide