ZF 24

SIF Moldova a vândut Erste şi s-a încărcat cu SIF Oltenia şi SIF Muntenia. Activele nete ale SIF Moldova erau la finalul lunii martie de 1,2 mld. lei

SIF Moldova a vândut Erste şi s-a încărcat cu SIF...

Autor: Andrei Chirileasa

11.04.2014, 14:32 1647

SIF Moldova (SIF2) şi-a vândut în luna martie cea mai mare parte a participaţiei deţinute la Erste Bank (EBS), acţionarul majoritar al BCR, şi a cumpărat pachete semnificative de acţiuni la SIF Oltenia (SIF5) şi la SIF Muntenia (SIF4), conform raportului lunar al societăţii, publicat pe bursă.

SIF Moldova deţinea la finalul lunii martie un pachet de acţiuni SIF Oltenia în valoare de circa 57 mil. lei, reprezentând 5% din capitalul SIF5 şi un pachet de acţiuni SIF Muntenia în valoare de 32,6 mil. lei, reprezentând 5% din capitalul SIF4, conform raportării de pe bursă .

De la finalul lunii februarie SIF-urile au primit avizul ASF pentru a cumpăra acţiuni între ele, în limita legală de 5%. După această decizie, SIF Muntenia şi SIF Oltenia au făcut obiectul mai multor tranzacţii semnificative prin care s-au transferat pachete mari de acţiuni.

SIF Moldova a realizat în primele trei luni ale anului investiţii de peste 100 mil. lei şi a raportat un profit de 135 mil. lei, în principal din vânzarea de acţiuni Erste. La finalul lunii martie, SIF2 mai deţinea acţiuni Erste în valoare de circa 40 mil. lei, faţă de o deţinere de 225 mil. lei la finalul lunii februarie. Cel mai probabil, SIF Moldova a vândut pe bursa din Viena, deoarece la Bucureşti nu au fost tranzacţii semnificative cu Erste în ultima lună.

Activele nete ale SIF Moldova erau la finalul lunii martie de 1,225 mld. lei, cu 4% mai mici decât la finalul anului trecut. Acţiunile SIF2 au pierdut 14% pe bursă în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO