SIF-urile au decolat pe bursă, după o declaraţie făcută de vicele ASF pentru Ziarul Financiar

13 ian 2014 Autor: Roxana Pricop

Acţiunile celor cinci SIF-uri au deschis şedinţa de luni cu creşteri puternice de până la 2,7%, după ce Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară a declarat într-un interviu acordat ZF că va da posibilitatea SIF-urilor să cumpere acţiuni între ele.

Acţiunile SIF Muntenia (SIF4) cresc cu 2,78%, urmate de acţiunile SIF Banat-Crişana cu un avans de 2,26%. Acţiunile SIF Oltenia avansează cu 2,19%, acţiunile SIF Moldova cresc cu 1,6% iar cele ale SIF Transilvania cresc cu 1,5%.

Indicele BET, principala referinţă a bursei, care include cele mai lichide zece acţiuni, fără SIF-uri, stagna în deschidere cu 0,03%.

Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF responsabil de piaţa de capital, a declarat pentru Ziarul Financiar că miercuri ASF va discuta o propunere privind anularea restricţiilor care nu permit SIF-urilor să cumpere acţiuni între ele.

În prezent, SIF-urile nu au voie să-şi cumpere acţiunile între ele, deşi toate celelalte fonduri închise de investiţii locale pot să investească în alte fonduri similarePe termen scurt, ridicarea restricţiei ar însemna creşterea cererii pentru titlurile SIF-urilor, deoarece achiziţiile încrucişate de acţiuni ar echivala cu programe de răscumpărare şi ar susţine cotaţiile acestora pe bursă.

 

 
Cuvinte cheie:
sif
, crestere
, deschidere

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide