ZF 24

SIF-urile se rup de trendul pietei, cu o crestere de 5%

12.02.2009, 12:23 19

Societatile de investitii financiare (SIF) inregistrau la 2 ore de la deschidere o crestere de 5%, cel mai mare avans din piata. Cu toate acestea, nivelul lichiditatii se pastreaza in continuare scazut, la 5,4 mil. lei (1,2 mil euro), in aceste conditii brokerii fiind de parere ca nu se poate vorbi de o corelare cu rezultatele publicate in acesta dimineata cu aprecierea puternica pe societatile financiare.

“La un rulaj de doar un milion de euro, nu cred ca se mai pot explica evolutiile bursiere de la noi, pentru ca numarul investitorilor care intra la cumparare este extrem de mic, ceea ce face irelevanta aprecierea din debutul sedintei. Cred insa ca este vorba de o crestere conjuncturala, in contextul in care climatul macro economic se pastreaza negativ iar pietele externe sunt in scadere”, a declarat Razan Pasol, presedintele societatii de brokeraj Intercapital Invest.

Cresterile pe SIF-uri variau intre 7,7%, cea mai mare apreciare fiind consemnata de titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1), si 2,6% in cazul actiunilor SIF Muntenia (SIF4).
La nivelul indicelui BET aprecirea era ceva mai modesta, de 1,7%, sustinuta de cresterea actiunilor bancilor BRD, de 3,7% si Banca Transilvania (TLV), de 2%
Cele mai multe dintre companiile listate, urmeaza sa-si publice rezultate preliminate pentru anul 2008 la sfarsitul acestei saptamani, ceea ce ar putea determina intrarea mai multor investitori in piata.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO