ZF 24

SIF-urile urca cu 3,5% in debutul sedintei, BET-ul cu 1,5%

02.12.2009, 11:08 15

Bursa a deschis sedinta de azi in crestere, cel mai mare avansdin piata fiind consemnat de societatile financiare, grupate subindicele BET-FI, care urcau cu peste 3,5% dupa o ora detranzactionare. Cel mai mare rulaj din piata il inregistrautitlurile SIF Oltenia (SIF5), pe o apreciere de aproape 3,2%. Ceamai mare crestere dintre societatile financiare o inregistrau insaactiunile SIF Banat-Crisana (SIF1), de 4,5%, urcand astfel lapretul de 1,16 lei/titlu.

Saptamana viitoare, marti, Comisa de buget-finante din cadrulCamerei Deputatilor urmeaza sa publice raportul privind majorariipragului de detinere pe SIF-uri la 5%, de la 1% cat este inprezent. Inainte de dezbaterea in plenul Camerei Deputatilor,propunerea legislativa mai trebuie sa primeasca avizul Comisieipentru politica economica si a Comisiei juridice.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii din piata,inregistra la o ora de la deschidere o apreciere de 1,5%, evolutiesustinuta in principal de cresterile din sectorul bancar, titlurileBRD consemnand un avans de 2,3% fata de referinta.

Lichiditatea pietei depasea 1,5 mil. euro, pe un volum de peste11,4 milioane de actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO