ZF 24

SIF-urile urca cu 3,5% in debutul sedintei, BET-ul cu 1,5%

SIF-urile urca cu 3,5% in debutul sedintei, BET-ul cu 1,5%
02.12.2009, 11:08 12

Bursa a deschis sedinta de azi in crestere, cel mai mare avansdin piata fiind consemnat de societatile financiare, grupate subindicele BET-FI, care urcau cu peste 3,5% dupa o ora detranzactionare. Cel mai mare rulaj din piata il inregistrautitlurile SIF Oltenia (SIF5), pe o apreciere de aproape 3,2%. Ceamai mare crestere dintre societatile financiare o inregistrau insaactiunile SIF Banat-Crisana (SIF1), de 4,5%, urcand astfel lapretul de 1,16 lei/titlu.

Saptamana viitoare, marti, Comisa de buget-finante din cadrulCamerei Deputatilor urmeaza sa publice raportul privind majorariipragului de detinere pe SIF-uri la 5%, de la 1% cat este inprezent. Inainte de dezbaterea in plenul Camerei Deputatilor,propunerea legislativa mai trebuie sa primeasca avizul Comisieipentru politica economica si a Comisiei juridice.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii din piata,inregistra la o ora de la deschidere o apreciere de 1,5%, evolutiesustinuta in principal de cresterile din sectorul bancar, titlurileBRD consemnand un avans de 2,3% fata de referinta.

Lichiditatea pietei depasea 1,5 mil. euro, pe un volum de peste11,4 milioane de actiuni.

AFACERI DE LA ZERO