ZF 24

Silviu Popovici, cel mai puternic român din PepsiCo, preia conducerea grupului din 65 de ţări

Silviu Popovici, cel mai puternic român din PepsiCo,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.07.2017, 10:42 5864

Silviu Popovici, românul care conduce din funcţia de preşedinte businessul PepsiCo din Rusia, Ucraina şi ţările CIS, va prelua funcţia de preşedinte al grupului din zona Europa şi Africii Subsahariene (Europe Sub-Saharan Africa- ESSA).

Această zonă cuprinde 65 de ţări, iar grupul are în portofoliu branduri precum Pepsi, Tropicana sau Quaker Oats, conform datelor de pe site-ul companiei. În prezent, el conduce businessul PepsiCo din 12 ţări cu afaceri totale ce depăşesc 5 miliarde de dolari anual, conform estimărilor anterioare ale ZF.

Silviu Popovici lucrează pentru PepsiCo de circa cinci ani, după ce gigantul american a preluat compania Wimm-Bill-Dann pe care executivul român o conducea la acea vreme. La momentul acela Wimm-Bill-Dann era cea mai mare companie de pe piaţa produselor alimentare şi a băuturilor din Rusia. Cea mai mare parte a carierei, mai bine de un deceniu, executivul şi-a petrecut-o însă în cadrul Coca-Cola Hellenic, al doilea cel mai mare îmbuteliator al produselor Coca-Cola din lume.

Originar din Suceava, Silviu Popovici a fost profesor de fizică înainte de a-şi începe cariera în industria bunurilor de larg consum. 

Silviu Popovici a terminat Facultatea de Fizică din Iaşi şi deţine o diplomă de master în administrarea afacerilor la London Business School şi de asemenea a absolvit programul Advanced Management din cadrul Harvard Business School. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO