ZF 24

Siminel Andrei lichidează două fonduri mutuale marca Vanguard

Siminel Andrei

Siminel Andrei

Autor: Roxana Pricop

06.10.2013, 21:04 2343

Societatea Vanguard Asset Ma­­nagement, unul dintre pionierii de pe piaţa de fonduri mutuale, a decis să închidă prin lichidare fondurile mutuale Vanguard Pro­tec­tor şi Fondul Opor­tu­nităţi Naţionale (FON), pentru că activitatea fondurilor nu mai era sustenabilă.

În consecinţă, Au­tori­ta­tea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) a retras autori­zaţia de funcţionare celor două fonduri. Van­guard AM mai are în administrare fondul deschis tranzac­ţionabil ETF BET Tradeville şi fondul închis de investiţii Global Invest­ing Fund. Vanguard Asset Manage­ment este deţinut de casa de brokeraj Tradeville, controlată de omul de afaceri Siminel Andrei, cel care a condus timp de două decenii fondul de investiţii Broadhurst In­vest­ments cu investiţii de 300 milioane de euro în România. El deţine indirect, prin intermediul Annaliesse Investments Limited, 95% din titlurile Tradeville.

„Am luat decizia a închide cele două fonduri pentru că activitatea lor nu mai era sustenabilă. Activele celor două fonduri a ajuns la un nivel coborât şi nu mai permit obţinerea de randamente“, a spus Dragoş Dără­buţ, directorul general al Vanguard Asset Managament.

Citiţi aici continuarea articolului

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO