ZF 24

Simona Halep a câştigat prima ediţie a BRD Bucharest Open

Simona Halep a câştigat prima ediţie a BRD Bucharest Open

Autor: Traian Terzian

13.07.2014, 18:48 1147

Jucătoarea de tenis Simona Halep, principala favorită a competiţiei şi locul 3 WTA, a câştigat, duminică, prima ediţie a BRD Bucharest Open, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 6-1, 6-3, pe italianca Roberta Vinci, cap de serie numărul 2 şi poziţia 24 în ierarhia mondială.

Halep s-a impus după o oră şi opt minute

Partida a început în nota de dominare a sportivei din România, care a câştigat pe serviciul adversarei, iar apoi şi-a fructificat propriul serviciu. Meciul a continuat pe aceleaşi coordonate, Halep a mai reuşit două breakuri şi s-a impus cu scorul de 6-1 în primul set, după 32 de minute.

Setul secund a început cu un break reuşit de italiancă, care apoi s-a distanţat la 2-0 folosind foarte des "scurta". A urmat un ghem la 0 câştigat pe propiul serviciu de Halep şi imediat locul 3 WTA a reuşit şi rebreakul, egalând scorul în set, 2-2. Au urma încă două ghemuri câştigate de Halep şi scorul a urcat la 4-2. Imediat după ce Vinci şi-a câştigat serviciul, Simona Halep a făcut ghemul care i-a adus titlul la BRD Bucharest Open.

Pentru succesul de la Bucureşti, Simona Halep va primi 280 de puncte WTA şi un cec în valoare de 43.000 de dolari, în timp ce Roberta Vinci va încasa 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA.

La finala de la Arenele BNR au asistat şi fosta gimnastă Nadia Comăneci şi fostul tenisman Ilie Năstase.

Halep şi-a apărat titlul câştigat anul trecut la Budapesta, turneu care a fost mutat din acest an la Bucureşti.

Acesta este al optulea din titlu de simplu din carieră pentru Simona Halep, după succesele de la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate în 2013) şi Doha (2014).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO