ZF 24

Simona Halep a învins-o pe Makarova şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai

Simona Halep a învins-o pe Makarova şi s-a calificat...

Autor: Andrei Mazurchievici

19.02.2015, 19:56 1018

Meciul a durat două ore şi 7 minute.

La trei săptămâni şi două zile de la confruntarea de la Melbourne, din sferturile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, meci în care s-a impus Ekaterina Makarova, scor 6-4, 6-0, Simona Halep şi Makarova s-au întâlnit din nou, de această dată în aceeaşi fază a competiţiei, însă de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), care face parte din categoria Premier 5.

Dacă la Melbourne Halep ceda primele trei ghemuri în faţa Makarovei, de această dată sportiva română a început mult mai bine partida, reuşind să se distanţeze repede la 3-0.

După ce a reuşit să păstreze avansul de un break până la 4-2, Halep a avut o serie de greşeli neforţate, care i-au permis Makarovei să câştige pe serviciul adversarei. Însă, Simona a revenit imediat şi a câştigat pe serviciul Makarovei, după care a închis.

La finalul primului set, Halep a cerut pauză de vestiar, însă Makarova a valorificat mai bine pauza prelungită, iar la reluarea jocului a reuşit să se desprindă repede la 2-0, beneficiind de un joc apatic al româncei.

Totuşi, Halep a reuşit să-şi recupereze imediat serviciul cedat cu un ghem mai devreme. Jocul lui Halep a suferit o nouă cădere, în special din cauza serviciului slab, ea înregistrând în primele 13 ghemuri, nu mai puţin de şase duble greşeli. În cele din urmă, Halep nu şi-a regăsit ritmul din primul set şi a cedat cu 1-6.

Dovadă a jocului slab din setul al doilea stau cele două puncte câştigătoare faţă de cele 17 greşeli neforţate, în timp ce Makarova a avut 6-7 la raportul puncte câştigătoare/greşeli neforţate.

În setul trei, Halep a avut şapte mingi de break, până a reuşit să fructifice una şi să se desprindă la 5-3. Însă, imediat Makarova a făcut re-break, când Halep servea pentru câştigarea meciului.

Ghemul decisiv al meciului a fost dramatic, Halep având nevoie de cinci mingi de meci pentru a reuşi să închidă meciul la 7-5.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un cec în valoare de 113.850 de dolari şi 350 de puncte WTA.

Simona Halep va juca în semifinale împotriva câştigătoarei meciului dintre Caroline Wozniacki (Danemarca, cap de serie numărul 3 şi locul 5 WTA) şi Flavia Pennetta (Italia, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 10).

În cealaltă semifinală se vor întâlni Garbine Muguruza (Spania, locul 24 WTA) şi Karolina Pliskova (Cehia, locul 18 WTA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO