ZF 24

Simona Halep, eliminată în primul tur al Madrid Open

Simona Halep, eliminată în primul tur al Madrid Open

Autor: Adrian Petculescu

03.05.2015, 15:38 598

Partida a durat o oră şi 49 de minute. Halep a ratat două mingi de set în această partidă.

Halep şi Cornet au mai fost adversare până în prezent de trei ori, jucătoarea franceză impunându-se de două ori. Cele două sportive s-au întâlnit la Monterrey, în 2011, în primul tur, când a învins Cornet, scor 7-5, 6-1, în 2013 la Sofia în grupe, când Halep s-a impus cu 6-4, 6-4, şi în 2014 în runda inaugurală la Dubai, când românca a abandonat la scorul de 6-1, 1-1.

Pentru prezenţa pe tabloul principal al turneului madrilen, Halep va primi un cec de 11.600 de euro şi 10 puncte WTA.

Alize Cornet este o jucătoare în genul danezei Caroline Wozniacki. Franţuzoiaca de 25 de ani se apără foarte bine, apoi trece cu uşurinţă din defensivă în ofensivă. Joacă variat, pe colţurile terenului, rupe ritmul cu scurte şi serveşte bine. Adversarele ei trebuie să muncească din greu pentru a face puncte. În 2014, Cornet a obţinut două victorii în faţa americancei Serena Williams şi puţine jucătoare se pot lăuda cu o asemenea performanţă.

Duminică, sportiva franceză a avut de cealaltă parte a fileului o adversară care a arătat multe slăbiciuni şi care nu şi-a respectat promisiunea făcută la Australian Open, de a nu renunţa la luptă. Simona Halep pare în scădere de formă, mai ales fizică, într-o perioadă a anului în care avea de apărat finala de la Madrid şi ultimul act de la Roland Garros, ultima competiţie fiind programată între 24 mai şi 7 iunie. Cu serviciul oscilant, cu o mobilitate mai redusă, fără răbdare, Simona Halep avea puţine şanse de a trece de o jucătoare atât de tenace ca Alize Cornet. Dar românca s-ar fi putut desprinde dacă ar fi fructificat cele două mingi de set avute duminică.

Meciul a început echilibrat, fiecare sportivă câştigând pe peopriul serviciu. Prima minge de break a avut-o Cornet abia la 4-3, pe un serviciu mai slab al lui Halep. Jucătoarea de pe locul 2 mondial a anulat mingea de break a rivalei şi a obţinut ea primul break al meciului, în ghemul următor. La 5-4, Halep a avut o primă minge de set pe care a ratat-o. Mai mult, ea şi-a pierdut serviciul şi Cornet a întors jocul, conducând cu 6-5 şi făcând necesară apariţia antrenorului australian Darren Cahill, care a încercat să o mobilizeze pe Simona Halep. Românca a câştigat ghemul următor, pe propriul serviciu şi a mai obţinut o minge de set, în tie-beak, la 6-5. Cornet a avut însă nervii tari şi a întors în favoarea ei soarta unui set ce părea pierdut. Cu 8-6 în tie-break, după 63 de minute de joc, Cornet a devenit ea favorită la câştigarea meciului. Şi ea nu a mai slăbit ritmul până la final.

În setul al doilea, Simona Halep a continuat să joace slab şi să greşească mingi uşoare. Ea şi-a pierdut de două ori serviciul, la 2-2, şi în ultimul ghem al meciului, contribuind, prin erorile comise, la succesul franţuzoiacei, cu 7-6, 6-3.

Simona Halep a comis, duminică, 38 de greşeli neforţate, faţă de 25 Cornet, a reuşit numait 17 lovituri câştigătoare (19 Cornet) şi a avut numai o minge de break (10 mingi de break, din care trei câştigate - Cornet). Practic, românca fost depăşită pe toate planurile în partida de la Caja Magica. Astfel, ea înregistrează cea mai slabă performanţă în 2015, eliminarea în prima manşă a unui turneu. În primul meci, dar în manşa a doua, Halep a mai pierdut la Wuhan, în septembrie 2014, în faţa spaniolei Garbine Muguruza. Tot Alize Cornet i-a produs ultima înfrângere în turul I, la Dubai, în februarie 2014.

Simona Halep este finalista ediţiei precedente şi avea de apărat 650 de puncte WTA. Ea a disputat finala de anul trecut cu Maria Şarapova, rusoiaca impunându-se cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3.

Şarapova, locul 3 WTA, a început cu dreptul apărarea trofeului, câştigând, duminică, în faţa sportivei elveţiene Timea Bacsinszky, locul 21 WTA, cu scorul de 6-2, 6-3.

În funcţie de rezultatele pe care Şarapova le va înregistra la Madrid, Halep poate coborî pe locul 3 WTA.

Următorul turneu la care va participa Simona Halep va fi la Roma, competiţie programată în perioada 11-17 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO