ZF 24

Simona Halep joacă în această noapte cu Agnieszka Radwanska în semifinale la Indian Wells

Simona Halep joacă în această noapte cu Agnieszka...

Autor: Andrei Mazurchievici

14.03.2014, 14:51 1004

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, va juca, în acestă noapte, cel mai devreme la ora 03.30, cu jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 2 şi locul 3 WTA, în semifinalele turneului de la Indian Wells, cu premii totale de aproape şase milioane de dolari.

Meciul Halep-Radwanska este al patrulea de pe terenul central. Startul este programat la ora locală 18.30, 03.30 în România, dar depinde şi de partida anterioară, în care se întâlnesc Ernests Gulbis şi John Isner.

Simona Halep şi Agnieszka Radwanska s-au întâlnit de cinci ori în circuitul WTA, scorul fiind 3-2 în favoarea jucătoarei de 25 de ani din Polonia, însă românca s-a impus în ultimele două meciuri, la Roma în 2013, scor 6-7, 6-1, 6-2, şi la Doha în acest an, scor 7-5, 6-2.

Halep s-a calificat în semifinale miercuri, după ce a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-2 pe Casey Dellacqua (Australia), locul 78 în ierarhia mondială. În urma acestei victorii, coroborată cu eliminarea Jelenei Jankovici (Serbia) în sferturile de finală, Halep va ocupa începând de luni locul 5 WTA, care reprezintă cea mai bună clasare din istorie a unei jucătoare din România.

Radwanska s-a calificat în semifinale, după ce a învins-o pe sârboaica Jelena Jankovici, cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4.

După meciul din sferturi cu Jankovici, Radwanska declara că jucătoarea română are un sezon incredibil şi că în precedenta lor întâlnire nu a avut nicio soluţie pentru a-i contracara jocul. "Simona are cu adevărat un sezon incredibil, la fel ca anul trecut. Am pierdut în faţa ei în urmă cu două săptămâni, la Doha. Nu am jucat rău atunci, dar ea a jucat incredibil. Nu am putut face nimic ca să câştig împotriva ei. Abia aştept să o întâlnesc din nou, mai ales acum, când şi ea a ajuns în Top 5", a spus Radwanska.

Calificarea în semifinalele turneului de la Indian Wells este recompensată cu 225.000 de dolari şi 390 de puncte WTA. Dacă va ajunge în finală, Halep îşi va asigura 650 de puncte WTA şi un cec în valoare de 500.000 de dolari. Câştigătoarea va fi recompensată cu 1.000 de puncte WTA şi un milion de dolari.

În cealaltă semifinală, care va urma meciului Halep-Radwanska, se vor întâlni chinezoaica Na Li, cap de serie numărul 1 şi locul 2 WTA, şi italianca Flavia Pennetta, cap de serie numărul 20 şi locul 21 WTA.

Într-o reeditare a finalei de la Australian Open, Na Li a învins-o în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells pe slovaca Dominika Cibulkova, cap de serie numărul 12 şi locul 13 WTA, scor 6-3, 4-6, 6-3. Pennetta a acces în penultimul act al competiţiei, după ce a dispus de americanca Sloane Stephens, cap de serie numărul 17 şi locul 18 WTA, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO