ZF 24

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la...

Autor: Radu Racu

05.06.2014, 20:29 3548

Simona Halep s-a calificat joi în finala turneului de tenis de la Roland Garros, după ce a învins-o pe germanca Andrea Petkovici cu scorul de 6-2, 7-6, .

Aceasta este cea mai bună performanţă din cariera româncei de 23 de ani şi a treia din istoria tenisului feminin românesc, după Florenţa Mihai (1977) şi Virginia Ruzici (1978 şi 1980).

În urma calificării în finală, Halep va ocupa începând de luni locul 3 WTA, cea mai înaltă poziţie a unei jucătoare de tenis din România.

Simona Halep, locul 4 în clasamentul WTA, o va întâlni în finala turneului de la Roland Garros pe rusoaica Maria Şarapova, locul 8 în clasamentul WTA. În vârstăde 27 de ani, Şarapova s-a calificat tot joi în finala turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2 pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 16 WTA şi a 18-a favorită a competiţiei.

Haelp şi Şarapova s-a mai întâlnit în primăvara acestui an în finala turneului de tenis de la Madrid, unde rusoaica s-a impus în seturile 2 şi 3 cu scorul de 6-2 şi 6-3, dupăce a pierdut primul set cu 1-6.

La fel ca în partida cu Svetlana Kuzneţova, Halep a intrat, joi, bine în meci, cu un break în primul ghem, apoi a repetat performanţa în ghemul 5 şi a încheiat setul cu scorul de 6-2, în 28 minute, profitând şi de cele 13 greşeli neforţate ale adversarei.

În setul doi, Petkovici a reuşit să fructifice prima minge de break pe care a avut-o în meci, la scorul de 2-1 în favoarea ei. Germanca nu a valorificat momentul bun în care s-a aflat, a greşit din nou mult după ce a condus cu scorul de 40-15 în ghemul următor şi Halep a obţinut rebreakul, egalând apoi la 3. Jucătoarea română a continuat însă jocul în dificultate, a greşit şi ea mai mult, pe fondul unei evoluţii din ce în ce mai bune a sportivei germane. Totuşi, niciuna dintre ele nu a mai reuşit vreun break.

În jocul decisiv al setului, Halep s-a desprins la 4-1, dar Petkovici a câştigat două mingi pe serviciul româncei, care obţinut apoi şi ea un mini-break şi a închis setul cu 7-6 (4) şi meciul, după o oră şi jumătate.

Halep a ajuns în ultimul act pe zgura pariziană fără să piardă vreun set.

Finalista va primi 1.300 de puncte WTA şi un premiu de 825.000 de euro, iar câştigătoarea turneului 2.000 de puncte şi 1.650.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO