ZF 24

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de...

Autor: Adrian Petculescu

19.03.2015, 06:31 183

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi a treia favorită, a învins-o, miercuri, cu scorul de 5-7, 6-1, 6-1, pe sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, şi s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Halep s-a impus după un meci care a durat o oră şi 54 de minute, egalându-şi, astfel, performanţa înregistrată la ediţia de anul trecut a competiţiei californiene. Printre spectatorii care s-au aflat în tribunele terenului central s-a numărat şi fostul tenismen Ion Ţiriac.

Miercuri, pe arena principală a Indian Wells Tennis Garden, s-au întâlnit două jucătoare cu mare mobilitate, care acoperă bine terenul, cărora le place să alerge. Ele s-au "plimbat" una pe alta pe toată lungimea liniei de fund şi au oferit un arsenal complet de lovituri spectaculoase. Navarro, care a avut glezna dreaptă bandajată în urma unei accidentări, a început mai bine şi a condus cu 4-0, după break-uri obţinute în ghemurile al doilea şi al patrulea. În acest timp, Halep a evoluat ezitant, cu multe greşeli, aducând aminte de meciurile din turul al doilea şi al treilea din cadrul acestei competiţii. Apoi românca şi-a mai reglat tirul şi a revenit în joc, egalând la 4 şi la 5. Navarro a avut însă ultimul cuvânt în acest set, pe care l-a câştigat cu 7-5, după 50 de minute.

Cu 26 de erori neforţate, faţă de 18 în dreptul adversarei, 3-0 la duble greşeli, 11-12 la lovituri câştigătoare, sportiva din Constanţa nu putea spera la mai mult. Procentajul de reuşită a primului serviciu a fost decent în cazul ambelor jucătoare, 69 la sută.

Navarro a început bine şi setul secund, conducând cu 1-0. Halep s-a "adunat" repede şi a pus săpânire pe joc, mai ales cu lovitura de rever care a făcut ravagii în defensiva jucătoarei spaniole. A urmat o serie impresionantă de opt ghemuri câştigate la rând de româncă, iar scorul s-a întors clar în favoarea ei. Ea a câştigat setul al doilea cu 6-1, după ceva mai mult de o jumătate de oră. Evoluţia de excepţie din acest set a fost reflectată şi de statistici, care au înregistrat numărul foarte mic de greşeli neforţate, patru pentru Halep, faţă de 11 adversara ei. Serviciul sportivei române s-a îmbunătăţit, ajngând la 78 la sută (64 Navarro), la fel loviturile câştigătoare, 7-3.

Simona Halep nu a slăbit ritmul nici în setul decisiv, cu o excepţie, când şi-a pierdut serviciul la scorul de 2-0. De la 2-1, Carla Suarez Navarro nu a mai ţinut pasul şi a pierdut alte patru ghemuri la rând, setul cu 1-6 şi meciul.

Jucătoarea română a evoluat foarte bine în faţa unei adversare incomode, însă care a părut miercuri ca nefiind sută la sută din punct de vedere fizic. Această situaţie nu scade din meritele Simonei Halep, care le-a oferit spectatorilor câteva momente memorabile. Ea a condus la toate capitolele, 73 la sută la 63 la sută primul serviciu, 28-19 lovituri câştigătoare şi a "pierdut" doar la capitolul greşeli neforţate, 39-43. Până acum, jocul pe care Halep l-a etalat la Indian Wells a crescut de la meci la meci.

Simona Halep poate juca în semifinale cu Serena Williams, dacă americanca de pe locul 1 mondial o învinge pe Timea Bacsinszky (Elveţia), locul 26 WTA şi cap de serie numărul 27, într-o partidă care va avea loc joi, de la ora 04.00, tot pe arena centrală.

Calificarea în penultimul act al turneului este recompensatăcu un premiu de 220.230 de dolari şi cu 390 de puncte WTA. Întâlnirile din semifinale sunt programate vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO