ZF 24

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale...

Autor: Adrian Petculescu

18.02.2015, 18:56 1026

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-3, pe sportiva bulgară Ţvetana Pironkova (57 WTA) şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Halep a avut nevoie de o oră şi 20 de minute pentru a trece de Pironkova.

Prima la serviciu, Halep a început partida cu mare dificultate, reuşind să treacă primul punct în dreptul numelui ei pe tabela de marcaj abia în ghemul al treilea. Ea şi-a fructificat serviciul la scorul de 0-2, apoi a condus cu 40-0, insuficent însă pentru a egala situaţia, deoarece Pironkova a anulat mingile de break ale româncei.

Jucătoarea bulgară a surprins-o pe Halep cu un joc defensiv exact, cu o bună mişcare în teren şi cu mingi trimise la risc către liniile terenului, multe dintre ele nimerindu-şi ţinta. Românca nu a avut răbdare şi a vrut mereu să încheie repede punctele, ceea ce i-a reuşit rareori în debutul meicului.

Simţind că este în dificultate, Halep i-a cerut, la scorul de 2-3, sfaturile antrenorului Victor Ioniţă, căruia i s-a plâns de lovitura "joasă" de rever a bulgăroaicei. Ioniţă i-a "corectat" Simonei tactica, poziţia în teren şi la serviciu, iar eleva lui a mai pierdut doar un ghem în primul set, cel care a ridicat scorul la 4-2. La 3-4, Halep a "muncit" pentru un break pe care l-a reuşit după mai multe egalităţi. Condusă cu 30-0 pe serviciul adversarei, la scorul de 5-4, Simona Halep a accelerat cu câteva execuţii de mare jucătoare şi a finalizat setul, scor 6-4, după 45 de minute.

Românca şi-a pierdut serviciul şi în debutul setului al doilea, dar a recuperat imediat ghemul. Cu coapsa stângă bandajată, Pironkva a început să-şi piardă din uşurinţa mişcării şi din acurateţea loviturilor, cedând teren uşor-uşor. Halep a reuşit break-ul la 3-2, apoi şi-a făcut serviciul - mai bun ca în partida cu Daniela Hantuchova, dar încă inconstant (cinci duble greşeli), finalizând setul al doilea cu 6-3, în 35 de minute.

În partida din optimi, Halep a comis 28 de greşeli neforţate, faţă de 25 Pironkova. Însă scorul punctelor câştigătoare a fost clar în favoarea româncei, 19-11.

În faza următoare, Simona Halep va juca împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 6, scorul întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare fiind egal, 1-1. Halep a câştigat prima întâlnire disputată cu Makarova, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), în sferturile de finală ale turneului de la New Haven, ediţia 2013. Rusoiaca şi-a luat revanşa anul acesta, în sferturile de finală de la Australian Open, când s-a impus cu 6-4, 6-0.

La această ediţie a turneului de la Dubai, Makaraova a "urcat" în sferturi după meciuri încheiate în două seturi, la fel ca Halep: scoruri 6-3, 6-3, cu Katerina Kozlova din Ucraina, locul 132 WTA, jucătoare venită din calificări şi 6-3, 6-4, cu Zarina Dias (Kazahstan), locul 33 WTA.

În turul secund, Halep a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-0, pe Daniela Hantuchova din Slovacia, locul 47 WTA.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată cu 52.430 de dolari şi cu 190 de puncte WTA. Cu acest premiu, jucătoarea din Constanţa a depăşit suma de şapte milioane de dolari câştigată din tenis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO