ZF 24

Sindicalistii Metrorex se pregatesc sa inchida din nou traficul din subteran. Curtea de Apel a decis ca greva din noiembrie a fost legala. Udriste: "Nimeni nu va avea de castigat de pe urma grevei"

03.03.2010, 13:30 19

In cateva zile metroul din Capitala ar putea fi din nou blocatde sindicalistii Metrorex, dupa ce Curtea de Apel a declarat legalagreva lor din noiembrie, declansata pentru ca nu li s-a aprobatmajorarea salariilor cu 26%, informeaza Gandul.

"La inceputul saptamanii viitoare vom convoca Consiliul Generalal Uniunii Sindicatelor Libere Metro (USLM), care va stabilicalendarul de actiuni. Cel mai probabil greva va fi reluata dupajumatatea acestei luni", a declarat pentru Gandul Ion Radoi,presedintele USLM. In fiecare zi metroul din Capitala transportapeste 600.000 de persoane.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declaratpentru Ziarul Financiar ca nu poate comenta pe marginea decizieiCurtii de Apel deoarece nu are destul informatii asupraimplicatiilor. Cu toate acestea, seful Metrorex a spus caactivitatea Metrorex trebuie sa mearga inainte, nimeni neavand decastigat de pe urma grevei.

"Suntem sub guvernarea legii 329 din 2009 si vom putea negociaun nou contract colectiv de munca dupa ce avem bugetul de veniturisi cheltuieli stabilit", a declarat pentru ZF, Udriste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO