ZF 24

Sindicatele ameninta cu declansarea conflictului de munca

17.10.2007, 16:43 15

Cele patru mari confederatii nationale nu sunt de acord cu nivelul de 460 de lei pentru salariul minim din 2008, propus de patronate, apreciind ca acesta nu acopera cosul minim de subzistenta si ameninta cu declansarea conflictului de munca, informeaza Mediafax.

"Pozitia patronatelor cu privire la salariul minim, respectiv 460 de lei in 2008, este de neacceptat pentru ca aceasta crestere nu acopera decat inflatia prognozata de 4,5 la suta?, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, secretarul general al CNSLR-Fratia, Valentin Mocanu.

Pe de alta parte, Romania s-a angajat politic in fata forurilor Uniunii Europene sa ajusteze diferenta intre salariul minim si cel mediu pe economie, astfel incat sa se ajunga ca salariul minim sa reprezinte 60 la suta din salariul mediu. ?In momentul de fata sunt discrepante foarte mari. Acum, acest raport in loc sa creasca, a scazut sub 30 la suta", a precizat presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO