ZF 24

Singurul contract de concesiune public-privat, pus in pericol: Consortiul Vinci-Aktor ar putea renunta la constructia autostrazii Comarnic-Brasov

14.04.2010, 16:39 44

Consortiul Vinci-Aktor ar putea renunta la contractul deconcesiune a autostrazii Comarnic-Brasov din cauza lipsei defonduri pentru finantarea proiectului, in cazul in care CNADNR numodifica termenul de incepere a constructiei si nu ofera mai multibani.

Potrivit unor surse din cadrul ministerului Transporturilor,citate de ZF, "consortiul a solicitat reprezentantilor CNADNRmodificarea contractului astfel incat termenul de incepere aconstructiei sa fie prelungit cu circa 2 ani".

De asemenea, Vinci-Aktor ar fi solicitat si o suma mai mare -valoarea proiectului ridicandu-se la 1,5 miliarde euro - motivandca, fata de momentul in care au inceput negocierile, in 2007, aintervenit criza financiara.

Contractul a fost semnat pe 18 ianuarie si la 90 de zile urma saexpire perioada in care contractul poate fi incetat unilateralamiabiabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO