ZF 24

Sînziana Pardhan, P3 România: România devine din ce în ce mai atractivă pentru investitori

Sînziana Pardhan, P3 România: România devine din ce...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.03.2019, 12:58 572

Sînziana Pardhan, Country Head, P3 România, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spaţii logistice şi industriale, spune că este optimistă pentru evoluţia pieţei din România în 2018, dar are un optimism moderat pentru că, cel mai probabil, nu vom mai vedea acelaşi nivel de livrări pe care l-am văzut în ultimii ani.

„Piaţa se aşează pe un făgaş sustenabil şi noi vedem un lucru bun din asta”, a spus Sînziana Pardhan în cadrul evenimentului ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2019. Ea a observat că segmentul de industrial creşte la nivel european în detrimentul retailerului. În plus, în contextul scăderii randamentelor în vestul Europei, România devine din ce în ce mai atractivă.

„Foarte mult capital coboară spre sudul Europei, Spania, Italia, dar investitoriise uită şi la România. Problema că noi nu avem aşa multe produse în logistică şi industrial. Româniaeste o ţară cu potenţial. Dacă te uiţi la România şi alte ţări din regiune precum Polonia sau Cehia vedem că suntem departe ca suprafaţă de spaţii per capita. Poate că acest decalaj s-a mai redus, dar şi în alte ţări acest indicator creşte. Dar acolo infrastructura le permite să se prezinte ca centre logistcie regionale. Sper ca acest lucru să se întâmplă şi în România, odată cu dezvoltarea infrastructurii”.

Ce a mai spus Sînziana Pardhan:

 P3 are încredere în România, continuăm să dezvoltăm parcul de lângă Bucureşti. Vedem că zona de vest a Capitalei va continua să crească pentru că furnizorii vin pe A1. De asemenea, vedem o dezvoltare şi pe centură. Noi am cumpărat un teren în Deagomireşti, unde vom dezvola cel mai probabil în a doua parte a anului, în funcţie de ce îşi doresc clienţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO