ZF 24

Sistemul de asistenţă medicală din Statele Unite aproape de colaps în urma creşterii cazurilor de COVID-19. Salariile mari reprezintă singurul lucru care mai ţin asistentele în linia întâi

Sistemul de asistenţă medicală din Statele Unite...

Autor: Andrei Şerbănescu

01.01.2022, 22:21 340

Asistentele cu contract pe termen determinat au fost la mare căutare în Statele Unite, deoarece spitalele din toată ţara se confruntă cu o creştere substanţială a cazurilor de coronavirus şi o lipsă severă de personal, relatează Business Insider.

Ca mijloc de a face faţă penuriei de personal, spitalele atrag aşa-numitele, „asistente-voiajor”, personal medical angajat cu contract pe termen determinat care, potrivit rapoartelor, pot fi solicitate chiar mai mult decât unii medici.

„Spitalul în care lucrez în acest moment avea un personal atât de restrâns şi de copleşit încât mi s-a oferit un salariu mai mare decât al chirurgilor”, a declarat Tayler Oakes, o „asistentă-voiajor” pentru Business Insider.

Cu toate acestea, potrivit declaraţiilor asistentelor, sistemul rămâne nesustenabil. Oakes a declarat pentru Insider că, deşi îi place să aibă grijă de pacienţi, este suprasolicitată constant, iar singurul lucru care o ţine în slujbă este în prezent salariul ridicat.

Multe asistenţe şi-au părăsit contractele pe termen nedeterminat pentru a urmări banii din industria „asistentelor-voiajor”, a declarat Taylor Dilick, o asistentă-voiajor din Carolina de Sud. Ea susţine că atât lipsa unei plăţi adecvate, cât şi condiţiile vitrege de muncă, au condus la „un exod” de asistente medicale.

Oakes a declarat că unele probleme care afectează industria există dinaintea pandemiei, dar creşterea constantă a cazurilor de COVID-19 a sporit greutăţile cu care se confruntă stafful sanitar.

Nikki Motta, o altă asistentă cu contract pe termen determinat, a declarat pentru Insider că are mai mult de lucru, cu mai puţine asistente disponibile. Deşi în medie o asistentă are unul până la trei pacienţi în îngrijire personală, de multe ori acestea sunt solicitate de alte colege care tocmai au absolvit sau nu sunt instruite în mod special pentru a trata pacienţii cu COVID-19.

O altă problemă semnalată de Motta este uzura fizica şi mentală care devine inevitabilă: „Cred că domeniul sanitar trebuie să realizeze că asistentele medicale sunt indispensabile bunului mers al sistemului”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO