ZF 24

Site-ul unde se pot compara tarifele pentru 2.000 de medici de la privat

Site-ul unde se pot compara tarifele pentru 2.000 de...

Autor: Ioana David

05.02.2014, 17:57 1155

Firma Consultaclick, cu sediul în Lisabona, care operează portalul consultaclick.com/ro, a anunţat că a atras peste 60 de clinici şi 2.000 de medici în baza de date pe care o operează şi prin intermediul căreia se pot realiza programări online la medici  şi se pot compara preţurile pentru consultaţii.

Compania a mai anunţat că a lansat o versiune opimizată a site-ului, care permite compararea preţului la consultaţii şi sortarea medicilor în funcţie de rating.

„Dezvoltăm continuu pagina de internet (...), a declarat Carlos Alves, business partner al ConsultaClick.com.

Printre clinicile afiliate site-ului se numără Anima, Ponderas (Delta Hospital), clinicile Medas sau Gral Medical, iar până în prezent s-au efectuat peste 10.000 de consultaţii medicale prin intermediul programărilor prin acest portal. Cele mai multe programări online s-au făcut pentru specializarea Ginecologie.

Portalul s-a lansat iniţial în Portugalia, în iunie 2011, iar apoi s-a extins în trei ţări: Brazilia (Sao Paolo), Spania (Madrid) şi România (Bucureşti), din ianuarie 2012.

Potrivit datelor companiei, acţionarii sunt persoanele fizice Ricardo Ribeiro, Carlos Alves, Jose Fonseca şi compania ConsultaClick Portugalia.

“Bilantul pe anul trecut nu este finalizat, nu avem încă datele finale. Însă cifra de afaceri nu este relevantă în acest moment pentru business deoarece suntem încă în faza de testare a pieţei. Am ştiut de la început că va fi un proces de durată, care se va propaga ulterior în progresie geometrică. Suntem încă în faza de construcţie a unor baze solide care vor fi temelia unei viitoare structuri complexe, care să acopere toate specializările, toate zonele ţării, toate tipurile de pacienţi. Ce am realizat până acum este solid, stabil (…) şi suntem multumiţi de rezultate”, a spus Carlos Alves.

Veniturile companiei se formează din încasările de la clinicile şi medicii particulari înscrişi pe site, pe baza de abonament (care fie plătesc pentru că au pagină personalizată pe site şi pentru că folosesc sistemul de programări), sau din comisionele pentru fiecare consultaţie în parte generată de portal pentru clinică sau medicul respectiv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO