ZF 24

Skanska testează piaţa pentru a vinde şi a doua clădire de birouri din Green Court, unde este noul sediul central al Carrefour

Skanska testează piaţa pentru a vinde şi a doua clădire de birouri din Green Court, unde este noul sediul central al Carrefour

Marcin Lapinski, preşedinte al Skanska Propery România

Autor: Andreea Neferu

23.06.2015, 15:51 2197
Grupul suedez Skanska, care dez­voltă în nordul Capitalei parcul de afaceri Green Court Bucharest, tes­tează piaţa pentru a vinde cea de-a doua clădire a proiectului, aflată în lu­cru, unde a atras chiriaşi precum Carre­four, Adecco sau Sanofi, potrivit mai multor surse din piaţă. 

Mutarea suedezilor vine în con­textul în care toamna trecută ei au vândut şi prima clădire din Green Court Bucharest, sediu al companiilor Orange şi Schneider Electric, către gru­pul Globalworth, fondat şi administrat de grecul Ioannis Papalekas, pentru 44 de milioane de euro.

„Modelul de business al Skanska este să dezvolte, să închirieze şi să vândă proiectele. Vom urma acest model şi în cazul clădirii B din Green Court Bucharest (al doilea imobil din proiect – n. red.). Clădirea este în prezent închiriată în proporţie de 61% şi plănuim ca până la finalul anului să fie complet închriată“, a declarat Marcin Lapinski, preşedinte al Skanska Propery România, întrebat de ZF dacă a scos în piaţă un material de pre­zentare a celei de-a doua clădiri în vederea găsirii unui investitor care să o cumpere.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO